Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Παραδέχονται οι «Πυρήνες» το σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό

«Για την προσπάθεια άξιζε. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό» αναφέρουν

Το σχέδιο απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού και το «χτύπημα» του Χριστόδουλου Ξηρού επιβεβαιώνουν μέσα από κείμενό τους από τις φυλακές οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπό τον τίλο «Για την προσπάθεια άξιζε...» στο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο οι «Πυρήνες» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον «Μανώλη» της 17Ν και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να χαρίσουν ούτε μια λέξη «που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό».

Όπως τονίζουν, η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης και σημειώνουν πως η λέξη απόδραση «είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές τους».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «κάθε νύχτα στις περιπλανήσεις του μυαλού δραπετεύουμε σε ένα κόσμο δίχως φυλακές, ένοπλους φρουρούς και κλειδωμένες ψυχές», ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η κάθε αποτυχία, η κάθε σύλληψη, το κάθε λάθος» τους πεισμώνει ακόμα πιο πολύ και σημειώνουν ότι αν πέσουν τρεις φορές, τέσσερις φορές θα σηκωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν η ανατίναξη της Α΄πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απελευθερωθούν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ένα σχέδιο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής, θα γινόταν με τη βοήθεια τουλάχιστον οκτώ ατόμων με γνώσεις στο χειρισμό όπλων και ρουκετών.

Μάλιστα, τα πρόσωπα αυτά πιθανότατα είναι ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ένας εκ των οποίων θεωρείται ως ο σύνδεσμος με τις ομάδες ποινικών από τις οποίες έγινε η προμήθεια του οπλισμού.

Ολόκληρο το κείμενο της «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

«Για την προσπάθεια άξιζε…»

Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό. Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης. Η λέξη “απόδραση” είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές μας. Τη λέξη αυτή εμείς οι αιχμάλωτοι αναρχικοί της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν την ξεχάσαμε ποτέ κι ας μας ξέχασαν οι περισσότεροι. Οι δικαστές μας καταδίκασαν να ζούμε χρόνια σαν ανθρώπινες σκιές μέσα σε κλειδωμένα κτήρια, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν τις ανυπότακτες επιθυμίες μας.

Κάθε νύχτα στις περιπλανήσεις του μυαλού δραπετεύουμε σε ένα κόσμο δίχως φυλακές, ένοπλους φρουρούς και κλειδωμένες ψυχές. Και αν κάθε πρωί το κλειδί του φύλακα μάς επιστρέφει στην τσιμεντένια πραγματικότητα της φυλακής, ξέρουμε πως κάποια στιγμή η μέρα μας θα έρθει και θα ονειρευτούμε την αναρχία μας με ανοιχτά μάτια. Το γκλανγκ-γκλανγκ της κλειδαριάς καθώς κλείνει σφυρηλατεί το μίσος μας για τη φυλακή. Η κάθε αποτυχία, η κάθε σύλληψη, το κάθε λάθος μάς πεισμώνει ακόμα πιο πολύ. Και αν πέσουμε τρεις φορές, τέσσερις φορές θα σηκωθούμε.

Δεν υπάρχει νίκη ή ήττα, υπάρχει μόνο αγώνας. Ξέρουμε πως το αναρχικό αντάρτικο πόλης και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι μια μάχη ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Σε αυτή τη μάχη μπορεί να χαθούν όπλα, εκρηκτικά, κρησφύγετα, αυτοκίνητα, χρήματα, όμως όλα αυτά ξαναβρίσκονται. Αυτό που δεν χάνεται είναι οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που μάς έκαναν να νιώσουμε ότι η μέρα μας θα έρθει και θα πούμε “αντίο” στη φυλακή χωρίς επιστροφή.

Σε αυτές τις ώρες που ο εχθρός θριαμβολογεί στέλνουμε το πιο ζεστό συνωμοτικό χαμόγελό μας σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, που σήμερα καταζητούνται απ’ τις αστυνομικές αρχές του νόμου και της τάξης. Γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, αξίζει να συλλαβίσουμε ξανά τη διαρκή υπόσχεση: “η μέρα μας θα έρθει”.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Η λερναία Ύδρα των Πυρήνων της Φωτιάς δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή.

Πυρήνας φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς
Αργυρού Παναγιώτης
Πολύδωρος Γιώργος
Οικονομίδου Όλγα
Τσάκαλος Γεράσιμος
Τσάκαλος Χρήστος
Χατζημιχελάκης Χάρης
Μαυρόπουλος Θεόφιλος
Νικολόπουλος Γιώργος
Νικολόπουλος Μιχάλης
Μπολάνο Δαμιανός

ΤΙΠΙΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου