Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εμπόλιο

Ένας θανατηφόρος ιός με την ονομασία Έμπολα έκανε την εμφάνιση του στην χώρα μας τις τελευταιες ημέρες και όλη η χώρα ανησυχεί χωρίς να υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις από αρμόδιους φορείς και από ότι μαθαίνουμε η συγκεκριμένη θεραπεία δεν θεραπεύετε καν.

Στην ουσία ο άτυχος ασθενής που θα προσβληθεί από το ιό είναι καταδικασμένος να πεθάνει σε καραντίνα και μακρυά από τους δικούς του ανθρώπους.Αυτό σημαίνει συναγερμός.

Ο ιός Έμπολα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 1976 στο Σουδάν και στο Κονγκό και είναι ένας ιός που όπως ο HIV προέρχεται από ανάμιξη υγρών ανθρώπου με ζώου.Οι επιστήμονες επισημάνουν πως η θνησιμότητα του ιού για κάθε νοσούντα είναι ένα προς 1.48 και ο αριθμός είναι σίγουρα ανησυχητικός.

Πολλές θεωρίες θέλουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για την εξάπλωση του ιού στην χώρα μας κάτι που εμένα προσωπικά με βρίσκει παντελώς καταφατικό.Η δική μου άποψη για την εξάπλωση του ιού είναι καθαρά θέμα εμπορίου και όχι ανθρώπινης μετακίνησης.

Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρθουν 1000 μολυσμένοι άνθρωποι από την μέση Αφρική παρά ένα και μόνο δέμα με προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος αγορασμένα από το ίντερνετ και άγνωστης προελεύσεως και είναι αρκετά για να μολύνουν μια τετραμελή οικογένεια.

Κάπως έτσι πιστεύω πως εξαπλώθηκε ο ιός μέσω του εμπορίου και της εξαπάτησης και όχι μέσω της μετανάστευσης και του τουρισμού.

Τώρα όμως αυτός ο ιός βρίσκετε στην χώρα μας και εμείς είμαστε υποψήφια θύματα του,για αυτό οφείλουμε να προσέχουμε την υγεία μας(όλων),και πέρα από το οικονομικό που δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί ένας τέτοιου είδους συναγερμός,πιστεύω πως δεν υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι στην χώρα μας για να το αντιμετωπίσουν.

Ο ιός Έμπολα είναι σαν τον ιό HIV στο θέμα του ότι μεταδίδονται μέσα από έρωτα χωρίς προφύλαξη,από το φιλί, και από την δερματική επαφή με μολυσμένο σημείο.Δηλαδή τον κολλάς ακόμα ποιο εύκολα από ότι θα κολλούσες HIV.

Τα συμπτώματα του ιού είναι πονοκέφαλος,πονόλαιμος,πυρετός,και μυικοί πόνοι ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται συμπτώματα ναυτίας,εμετού και διάρροιας.Αργότερα εξελίσσετε σε δυσλειτουργίες νεφρών και συκωτιού εκεί όπου εμφανίζονται και τα συμπτώματα αιμορραγίας.

Υ.Γ.Λέγετε για ένα εμβόλιο αντιμετώπισης το οποίο δεν είναι τεκμηριωμένο και δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για την πρόληψη του ιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου