Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Selfie σε ύψος 500 μέτρων!

Την επίμαχη στιγμή κατέγραφε σε βίντεο, ιπτάμενη κάμερα

Από τη στιγμή που η διαδικασία με την οποία, κάποιος φωτογραφίζει τον εαυτό του, εκφράστηκε με μια λέξη, αγγλιστί, selfie, έχει κυριεύσει φρενίτιδα τους πάντες και ψάχνουν να βρουν περίεργα μέρη, ώστε να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους.
Βουνά, θάλασσες, σπίτια, καφετέριες, σχολεία, εργασιακοί χώροι έχουν την τιμητική τους, όμως ένας άνδρας βρήκε ίσως το πιο εξωφρενικό σημείο για να απαθανατίσει τον εαυτό του. Η επίμαχη σέλφι, που έκανε το γύρο του κόσμου, τραβήχτηκε σε έναν τηλεοπτικό πύργο, εκτός λειτουργίας και ύψους 500 μέτρων στη νότια Ντακότα των ΗΠΑ.


Όχι, ο Κέβιν Σμιντ, δεν είναι παράφρων. Απλά εργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια, σε διαφόρων ειδών πύργους, πραγματοποιώντας ποικίλες εργασίες. Αυτή τη φορά, η αποστολή του ήταν να αλλάξει μια λάμπα!

Για τον ίδιο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο όπως δήλωσε, απλά προκλήθηκε τόσο μεγάλο θέμα, επειδή την όλη διαδικασία κατέγραψε μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη κάμερα, ανεβάζοντάς την παράλληλα στο διαδίκτυο.

Ο Σμιντ, εργάζεται σε τοπική εταιρία τηλεπικοινωνιών, και όπως αποκάλυψε μπορεί να κάνει την ίδια «αναρρίχηση» ακόμα και οκτώ φορές μέσα στη βάρδιά του, καθώς τα καθήκοντά του, περιλαμβάνουν στήσιμο πύργων, κατεδάφιση, αλλά και παντός είδους εργασίες συντήρησης σε αυτούς.



Παρ' όλα αυτά, ο σκηνοθέτης του βίντεο, Τοντ Θόριν, πιάστηκε εξ απήνης, μιας και δεν είχε αντιληφθεί, μέχρι πρόσφατα, την αναγνωρισιμότητα που είχε το δημιούργημά του.

Ο Θόριν, που κατέγραψε τη στιγμή του Σμιντ, εργάζεται για λογαριασμό μιας εταιρίας που χαρακτηρίζεται ως «πρωτοπόρος στην εναέρια φωτογραφία και βίντεο» στη Νότια Ντακότα, ανέβασε το βίντεο, μαζί με διάφορα άλλα, στο YouTube, το Νοέμβριο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα όμως, αντιλήφθηκε την ταχύτατη άνοδο των θεατών του η οποία μέχρι την Κυριακή είχε φτάσει τις 250.000. Το πραγματικό μπαμ, έγινε τις τελευταίες δυο μέρες, καθώς τη Τρίτη το απόγευμα, το βίντεο είχε 600.000 επισκέψεις, μετατρέποντας τον Κέβιν Σμιντ σε μια από τις πιο διάσημες σέλφι της χρονιάς.protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου