Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Η Μέρκελ παίρνει θέση: Θέλω την Ελλάδα εντός ευρώ αλλά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Διέψευσε η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ ότι επιθυμεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά διεμήνυσε ότι προϋπόθεση είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Πρέπει να πει κάποιος στον λαό και στις αγορές ότι εγώ, η γερμανίδα Καγκελάριος, και η γερμανική κυβέρνηση, πάντα είχαν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ότι οι δεσμεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα, την Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν» είπε σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με την Μέρκελ η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει σεβαστεί τις οικονομικές δεσμεύσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες. Για πολλούς στην Ελλάδα αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο» είπε και πρόσθεσε: «Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα επιτυχημένο τέλος - πάντα με γνώμονα ότι από τη μια οι Έλληνες θα κάνουν το καθήκον τους και από την άλλη ότι εμείς θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη».iefimerida
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου