Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Μοσκοβισί: Θα συνεργασθούμε με τον Τσίπρα, άν βρούμε κοινή γλώσσα

Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει εξελιχθεί» διατύπωσε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας την Τρίτη με δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος επίτροπος εκτίμησε ότι «μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του» προσθέτοντας ότι η Κομισιόν θα καταστρώσει τα σχέδιά της μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Συμπλήρωσε, δε, πως «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας» τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα άρχισαν «να αποδίδουν καρπούς» και ότι δεν πρέπει «να υπαναχωρήσει κανείς χωρίς να το συλλογιστεί».

Σχολιάζοντας τα όσα είχε πει στις 29 Δεκεμβρίου, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ότι θεωρεί «σημαντική» μία «ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων» ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση». Αυτό «δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους».protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου