Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

«Έσβησε» ο Πύργος του Άιφελ σε ένδειξη πένθους για το Charlie Hebdo

Ένα από τα πλέον διάσημα γαλλικά σύμβολα, ο Πύργος του Άιφελ, έσβησε τα φώτα του για πέντε λεπτά τα βράδυ της Πέμπτης, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης κατά των γραφείων του Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Οι εικόνα του σκοτεινού Πύργου του Άιφελ έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης, με το σύνθημα «Je Suis Charlie».

Η δήμαρχος του Παρισίου, Αν Ινταλγκό, ο πρώην δήμαρχος Μπερτράν Ντελανοέ, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ και πολλοί άλλοι άφησαν από ένα αναμμένο κερί στη βάση του αγάλματος που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια, φωτογραφίες των θυμάτων και σκίτσα που έχουν τοποθετήσει στο σημείο αυτό δεκάδες απλοί πολίτες από το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Όλοι μας συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αισθανόμαστε ότι αυτό που συνέβη χθες είναι κατ' αρχήν μια τραγωδία που όμως είχε ως στόχο τη δημοκρατία. Οι Παριζιάνοι πρέπει όλοι μαζί να σταθούν όρθιοι, ο ένας πλάι στον άλλον» τόνισε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.koutipandoras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου