Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Ο χιονιάς έφτασε και στην Αθήνα

Από τις 10 το βράδυ της Τρίτης χιονίζει στα βόρεια προάστια - Νιφάδες έπεσαν ακόμα και στην Καλλιθέα και τον Κολωνό - Προβλήματα και σε Εύβοια και Κρήτη - Συνέχιση των φαινομένων και την Τετάρτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Χιόνια μέχρι τη θάλασσα και στις Κυκλάδες - «Πολικές» θερμοκρασίες και δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα
Έφτασε και στην Αθήνα με καθυστέρηση λίγων ωρών ο χιονιάς τον οποίον είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Από τις 10 το βράδυ της Τρίτης η χιονόπτωση έγινε εντονότερη και στα βόρεια προάστια (Μαρούσι, Αγία Παρασκευή) ενώ νιφάδες χιονιού έπεφταν ακόμα και στην Καλλιθέα και τον Κολωνό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η χιονόπτωση στην Αττική θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες αλλά και την Τετάρτη ίσως και μεγαλύτερη ένταση από ό,τι το βράδυ της Τρίτης.


Μαρούσι

Κηφισιά


Γέρακας

ΠεύκηΜε αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στους Θρακομακεδόνες


Η κίνηση των οχημάτων στην είσοδο Θρακομακεδόνων, από το Ολυμπιακό χωριό, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Δοκιμάζονται Εύβοια-Κυκλάδες


Τα νησιά αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τη νύχτα της Δευτέρας.

Εύβοια και Κρήτη δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού, ενώ στα νησιά των Κυκλάδων το χιόνι έφτασε έως τη θάλασσα.

Στην Κρήτη, 32 χωριά και οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, που έπεσε μέχρι και στην πόλη του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το μποτιλιάρισμα που παρατηρήθηκε στο δρόμο για τα Ανώγεια, καθώς οι Κρητικοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αργία και να χαρούν το χιόνι.


Η Εύβοια δέχθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μεγάλη ποσότητα χιονιού, με τα προβλήματα πάντως να περιορίζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.Στην Τήνο, όπου το χιόνι κάλυψε τα πάντα, σημειώθηκε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος το μεσημέρι των Θεοφανείων. Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, όπως και στην Άνδρο, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων.

Μεγάλη ποσότητα χιονιού δέχθηκε και η Αττική τη νύχτα της Δευτέρας, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί την νύχτα της Τρίτης, γεγονός που κάνει απαραίτητη την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων, ειδικά στο οδικό δίκτυο στα βορειοανατολικά του νομού.Τα ορεινά της Πελοποννήσου ξημερώθηκαν σε φρέσκο στρώμα χιονιού, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Αρκαδίας.

Πολικό ψύχος την Τετάρτη
Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Τετάρτης αναμένεται να σημειωθούν πολικές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να κατεβαίνει έως τους -18 βαθμούς Κελσίου στην Δυτική Μακεδονία, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει τους -10 βαθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στα νησιά, ή στις νοτιότερες περιοχές, η θερμοκρασία θα κινείται γύρω στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Ο ολικός παγετός θα συνεχιστεί ολόκληρη την ημέρα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται στην πλειοψηφία μέχρι πέντε βαθμούς Κελσίου, ενώ νοτιότερα το θερμόμετρο ίσως φτάσει και στους οχτώ.

Επιπλέον, αναμένεται να χιονίσει εκ νέου σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.

Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν σημαντικά.protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου