Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Mέρκελ: "Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ εάν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους"

Στόχος μου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη - Οι δεσμεύσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Τρόικα γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν

Μήνυμα στην Ελλάδα ότι στόχος δικός της ως καγκελαρίου αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

«Πρέπει να πει κάποιος στον λαό και στις αγορές ότι εγώ, η γερμανίδα Καγκελάριος, και η γερμανική κυβέρνηση, πάντα είχαν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ότι οι δεσμεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα, την Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη, γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

Όπως είπε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει σεβαστεί τις οικονομικές δεσμεύσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους και ότι η ίδια περιμένει αυτό να συνεχιστεί απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες. Για πολλούς στην Ελλάδα αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο» συμπλήρωσε.

«Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα επιτυχημένο τέλος - πάντα με γνώμονα ότι από τη μια οι Έλληνες θα κάνουν το καθήκον τους και από την άλλη ότι εμείς θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου