Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Πρώην βουλευτής της ΝΔ έγινε βοσκός

Δημιούργησε την δική του φάρμα με 1000 πρόβατα ο Παναγιώτης Αδρακτάς
Από το έδρανα της Βουλής στο μαντρί. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Αδρακτάς άφησε την πολιτική του καριέρα και δημιούργησε την δική του φάρμα, με 1.000 πρόβατα, στον τόπο καταγωγής του την Ηλεία.

Στα άμεσα σχέδια του πρώην βουλευτή και των συνεργατών του είναι -εκτός από το γάλα που παράγουν- να φτιάχνουν βιολογικό γιαούρτι καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.


«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής προβάτων, έναν στάβλο δηλαδή. Η μελέτη που έχουμε κάνει είναι για περίπου 1.000 πρόβατα. Η παραγωγή θα είναι καθετοποιημένη, δηλαδή, δίπλα ακριβώς θα δημιουργηθεί τυροκομείο, όπου και θα γίνεται η επεξεργασία του δικού μας γάλακτος. Υπολογίζουμε ότι από τα 1.000 πρόβατα θα βγάζουμε 300 τόνους γάλα τη σεζόν, το οποίο εν συνεχεία θα μετατρέπουμε σε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Φανταστείτε ότι θα παράγουμε τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας. Θα κάνουμε, επίσης οι ίδιοι την παραγωγή των τροφών μας, οι οποίες θα είναι βιολογικές, διότι και η παραγωγή των προϊόντων μας θέλουμε να πιστοποιηθεί ως τέτοια. Τα πρόβατα θα είναι επίσης πιστοποιημένα ως ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα», δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα «Ενημέρωση».protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου