Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Οι… γυρολόγοι, οι τυχεροί και τα… κορόιδα των εκλογών

Γράφει ο Τάκης Χατζής

Η κινητικότητα που παρατηρείται σε αυτές τις εκλογές δεν έχει προηγούμενο! Και φυσικά αναφερόμαστε στην κινητικότητα των υποψηφίων, που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα ή επιχειρούν να αλλάξουν, αλλά δεν τους βγαίνει- εμείς τις προθέσεις καταγράφουμε.

Όχι ότι δεν είχαμε και κατά το παρελθόν μετακινήσεις βουλευτών, ακόμα και υπουργών. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά τις περιπτώσεις του Λιβανού, του Μπούτου, του Κοντογιαννόπουλου, του Μάνου και του Ανδριανόπουλου οι οποίοι πέρασαν από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον για κάποια περίοδο. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ταυτοχρόνως και το κυριότερο δεν έγινε σε τέτοια κλίμακα. Σε σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα ταυτοχρόνως.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η βόμβα των φετινών εκλογών είναι η μετακίνηση της Άντζελας Γκερέκου, η οποία οδήγησε Σαμαρά και Βενιζέλο να χαλάσουν τις καρδιές τους μετά από κοινά καρδιοχτύπια δύο και πλέον ετών. Από κοντά και ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ για τη ΔΗΜΑΡ, ανεξαρτητοποιήθηκε και τελικά κατέληξε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Μεγάλος κερδισμένος των μετακινήσεων (αριθμητικά τουλάχιστον) αναδεικνύεται ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι, που… γοήτευσαν τη ΔΗΜΑΡ.  Λυκούδης, Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Νίκη Φούντα, αλλά και (εκ του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενος) Πέτρος Τατσόπουλος  θα βρεθούν στα ψηφοδέλτιά του.

Εκείνοι που αποφάσισαν να μετακινηθούν και συνάντησαν τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι όσοι κινήθηκαν προς την Κουμουνδούρου. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι συσχετισμοί στην ΚΕ, κατέστησαν δυσχερές το εγχείρημα. Άσχετα με τις αποφάσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που θα γνωστοποιηθούν το μεσημέρι, οι φερόμενοι ως βέβαιοι υποψήφιοι του κόμματος Οδ. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης και Θεοδώρα Τζάκρη, δεν έχουν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα στην πορεία προς τις κάλπες. Είναι ενδεικτικό ότι για τους δύο πρώτους θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξουν εκλογική περιφέρεια, ενώ ενδεχομένως το ίδιο θα συμβεί και με την κα Τζάκρη.

Μεγάλοι χαμένοι είναι φυσικά η Ραχήλ Μακρή, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Μ. Μπόλαρης που ουσιαστικά έφαγαν… πόρτα.
Μεταξύ των χαμένων, οφείλουμε να εντάξουμε και τον Βύρωνα Πολύδωρα, το φλερτ του οποίου με τον Πάνο Καμμένο δεν ευόδωσε, με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Αν η προεκλογική περίοδος δεν ήταν τόσο μικρή, θα είχαμε (ενδεχομένως) περισσότερες κυβιστήσεις και ο κατάλογος των «γυρολόγων» θα μεγάλωνε. Όπως θα μεγάλωνε και ο κατάλογος των τυχερών και των… κορόιδων.  newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου