Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μασάς τσίχλα; Τότε αυτό πρέπει να το διαβάσεις!

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ δείχνει ότι η τσίχλα ευθύνεται για τους συχνούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες στους εφήβους.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν πείραμα σε 30 εφήβους μέσης ηλικίας 16 ετών, οι οποίοι έπασχαν από χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανίες. Χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το χρόνο που μασούσαν τσίχλα κάθε μέρα και τους ζητήθηκε να αποφύγουν το γλύκισμα για ένα μήνα.
Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα, 26 από τους συμμετέχοντες ξεκίνησαν και πάλι να καταναλώνουν τσίχλα συστηματικά και οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία τους για δύο με τέσσερις εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που σταμάτησαν να καταναλώνουν τσίχλα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων. Μάλιστα, σε 19 από τους συμμετέχοντες οι ημικρανίες σταμάτησαν εντελώς.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η τσίχλα είχε συσχετιστεί και σε παλαιότερες έρευνες με τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, λόγω της πίεσης που ασκείται στις αρθρώσεις του κρανίου. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Neurology.press

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου