Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Μάχη με τον χρόνο για τα ψηφοδέλτια

Αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελαν να έχει ενεργό ρόλο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης - Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πρόκειται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ, σήμερα ή αύριο, και το οποίο θα δώσει το στίγμα του κόμματος σε επίπεδο διευρύνσεων, αλλά και συγκράτησης δυνάμεων μετά την ίδρυση του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα ψηφοδέλτια στους νομούς της χώρας θα παρουσιαστούν πριν από το Σαββατο, αν και ήδη έχουν γίνει γνωστές κάποιες υποψηφιότητες πρωτοκλασάτων στελεχών.

Συγκεκριμένα για το Επικρατείας έντονα συζητείται επικεφαλής να είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πάντως ο κ. Φλωρίδης στις κρούσεις αυτές έχει εκφράσει τον προβληματισμό του και το ενδεχόμενο αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα παραμένει ανοιχτό έως την τελευταία στιγμή.  Σε διαφορετική περίπτωση για επικεφαλής του Επικρατείας συζητείται και το όνομα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Τάκη Ρήγα, ο οποίος έχει στηρίξει σε πολλές φάσεις του κ. Βενιζέλο. Με το όνομα του κ. Ρήγα – αν τελικά καταλήξει σε αυτόν – ο κ. Βενιζέλος θα θέλει να σηματοδοτήσει την ενότητα του κόμματος, και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας, τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν συζητήσεις να καταλάβει τιμητική θέση κάποιο ιστορικό στέλεχος του κόμματος, ενώ αρκετοί στη Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελαν να έχει ενεργό ρόλο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.  

Στην Α Αθήνας τη μάχη του σταυρού θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Σκανδαλίδης, Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς, ενώ στη Β Αθήνας θα «χτυπηθούν» τα περισσότερα «μεγάλα ονόματα». Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης και οι νεοεισερχόμενοι Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά θα τρέξουν πολύ για να κατακτήσουν μια θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα της επόμενης περιόδου.

Πάντως εχθές η βουλευτής Κερκύρας Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ. Η κα Γκερέκου έβαλε τέλος στα σενάρια «μεταγραφής» της στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου:

"Η  διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις».

Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές

«Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική ομιλία του εχθές το βράδυ στην Καλλιθέα.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει απλά μια τεχνοκρατική πλατφόρμα, αλλά ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα.

Επισήμανε επίσης ότι οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για τον τόπο, όσο και για την παράταξη, καθώς όπως είπε, «η μοίρα της πατρίδας είναι ταυτισμένη ιστορικά με τη μοίρα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ». protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου