Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αυτά είναι τα 20 πράγματα που κάνουν τις μαμάδες... μαμάδες!

Η Ρίτα Τέμπλεντον, είναι μια συγγραφέας και μαμά τεσσάρων αξιαγάπητων και ευφάνταστων παιδιών. Μένει στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα, διατηρώντας την ψυχική της υγεία, γράφοντας στο blog της για τα θέματα που την απασχολούν.

Πριν αρκετό καιρό δημοσίευσε ένα κείμενό της, απευθυνόμενη σε όλες τις μαμάδες. Ένα κείμενο που αποτυπώνει ακριβώς το τι σημαίνει να είσαι μαμά. Ένα κείμενο από μια μαμά προς μια μαμά. Διαβάστε το και θα δείτε πώς όσες είστε μανούλες θα ταυτιστείτε μαζί της.
«Στο κινητό μου τηλέφωνο έχω μία φωτογραφία που τράβηξα πριν από λίγες ημέρες.

Είναι μία οδοντόβουρτσα αλειμμένη με ...κακά και καλαμπόκι! Όλο αυτό, γιατί ο τρίχρονος γιος μου αποφάσισε ότι πρέπει να βρει κάτι καλύτερο να σκουπίζεται πέρα από το χαρτί υγείας. Ξέρετε, είναι αυτές οι μικρές περιπέτειες που ζει ο κάθε γονιός διαφορετικά.
Αυτό όμως είναι μόνο ένα πράγμα που ξεχωρίζει τις μητέρες από τις υπόλοιπες γυναίκες. Δείτε πιο κάτω μερικά ακόμη...
Μόνο μια μαμά...

Μπορεί να στείλει μήνυμα, να βάψει τα νύχια της και να μαγειρέψει παράλληλα με κάποιον που ...σέρνεται στα πόδια της. Μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά στο τέλος θα τα καταφέρει όλα τέλεια!
Όταν είναι κάπου έξω μόνη της, για ένα λεπτό μπορεί να φρικάρει επειδή πιστεύει ότι κάπου ξέχασε το παιδί της.

Η τσάντα της περιέχει περισσότερα πράγματα των παιδιών παρά δικά της.
Όταν έχει ησυχία δεν σκέφτεται «Μα τι ήσυχα που παίζουν» αλλά «Τι μπορεί να σκαρώνουν κι έχει τόση ησυχία!» Αλλά είναι διατεθειμένη να απολαύσει την ησυχία παρόλο που θα υποστεί συνέπειες.
Παρόλο που βγαίνει σπάνια, όταν το κάνει θα είναι πίσω στις δέκα το βράδυ γιατί ξέρει ότι την άλλη μέρα το πρωί πρέπει να ετοιμάσει το πρωινό για τα παιδιά της για να είναι συνεπής στο πρόγραμμά της.

Μπορεί να μην θυμάται που πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω από το μανάβικο ξέρει όμως απ' έξω και ανακατωτά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών της.
Μπορεί να βλέπει το μωρό της να μασά το παντελόνι του αδερφού του αλλά δεν το μαλώνει επειδή κάθεται ήσυχο, δεν γκρινιάζει και είναι κάτι το οποίο κινδυνεύει να καταπιεί.
Ποτέ δεν θα αγοράσει επιπόλαια πράγματα για το δικό της μπάνιο όπως ένα φουσκωτό μαξιλάρι ή άλατα μπάνιου αλλά το παιδί της θα έχει όλα τα παιχνίδια που θέλει την ώρα του μπάνιου αρκεί να μην κλαίει.

Το μπάνιο της θεωρείται επιτυχημένο όταν προλαβαίνει να ξυριστεί μέχρι το γόνατο.
Είναι η μόνη που μπορεί να βαφτίσει το φιλέτο ψαριού, μπιφτέκι κοτόπουλο.
Έχει σκεφτεί και έχει χρησιμοποιήσει όλες τις απειλές που πλέον σπάει το κεφάλι της για να βρει καινούργιες.

Μπορεί να ξεχωρίσει ένα σοβαρό κλάμα από ένα «δεν μπορώ να βρω τα lego μου» κλάμα του παιδιού της από τρία δωμάτια μακριά.
Μπορεί να καταλάβει πότε το παιδί της είναι κουρασμένο, πεινασμένο, βαριέται, είναι άρρωστο, το ενοχλεί η ετικέτα στο πίσω μέρος της μπλούζας του, αισθάνεται ότι τον/την κοροϊδεύουν, το φαγουρίζει η μύτη του, ο καναπές δεν το βολεύει, ο αδελφός του τον κοίταξε με "εκείνα τα τρομακτικά μάτια, ο σκύλος δεν θέλει να παίξει... και πάει λέγοντας!
Ακολουθεί την μόδα αλλά ξέρει ότι το βασικό κριτήριο για την αγορά παιδικών παπουτσιών είναι η άνεση και το «τα βάζω και τα βγάζω εύκολα»
Μπορεί να απαντήσει ακόμη και στις πιο «πικάντικες ερωτήσεις» χωρίς να δαγκώνει συνέχεια τα χείλη της.

Είναι η μοναδική που μπορεί να βάλει όρια στην τηλεόραση και πόσο πρέπει να παρακολουθούν τα παιδιά της.
Νιώθει χάλια που όταν μεγαλώνουν λίγο τα παιδιά της δεν μπορεί να τα ελέγξει να δουν αυτό που θέλει εκείνη στην τηλεόραση και διαλέγουν μόνα τους να βλέπουν τις «αηδίες» που βλέπουν και οι συμμαθητές τους.
Απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση χωρίς απαραίτητα να παρακολουθεί τη συζήτηση αλλά όταν ακούει τις φράσεις, «Εντάξει μαμά;» «Συμφωνείς μαμά;», συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση πριν δώσει την απάντησή της.

Ξέρει ποια εγκυμοσύνη άφησε και ποια ραγάδα στο σώμα της και είναι περήφανη για όλα τα σημάδια που μαρτυρούν τις εγκυμοσύνες της!
Δεν έχει πρόβλημα να είναι στην τουαλέτα με την πόρτα μισάνοιχτη την ώρα που κάνει την «ανάγκη» της ή κάνει ντουζ, αλλά δεν αφήνει κανένα να τη δει όταν αποτριχώνει το μουστάκι της γιατί δεν θέλει τα παιδιά της να το αναφέρουν στο σχολείο.»mothersblog



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου