Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Παγκόσμιο σοκ: Βίντεο του Ισλαμικού κράτους δείχνει 10χρονο αγόρι να εκτελεί δύο άνδρες

Αποτροπιασμό και παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο του Ισλαμικού κράτους, στο οποίο ένα αγόρι που εκτιμάται ότι είναι περίπου δέκα ετών εκτελεί δύο άνδρες, που υποτίθεται πως ομολόγησαν ότι είναι Ρώσοι κατάσκοποι.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το επίσημο όργανο προπαγάνδας του Ισλαμικού κράτους, το al-Hayet Media. Σε αυτό το παιδί εκτελεί τους δύο άνδρες στην έρημο και έχει τίτλο «αποκαλύπτοντας έναν εχθρό εκ των έσω». Το νέο σοκαριστικό υλικό έρχεται στο φως μία ημέρα μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ένα 14χρονο αγόρι κάνει επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Σαλαχουντίν του Ιράκ.

Το βίντεο δεν έχει επαληθευθεί ακόμη από ανεξάρτητες πηγές, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι σκηνοθετημένο, καθώς μετά από την εκτέλεση δεν φαίνεται πουθενά αίμα, ή τραύματα εξόδου στα θύματα. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι οι ανακρίσεις είναι αληθινές.

Μετά από την υποτιθέμενη ομολογία τους, οι δύο άνδρες εμφανίζονται γονατισμένοι στην έρημο, μπροστά από έναν τζιχαντιστή και το αγόρι. Ο πρώτος αναφέρει ότι οι δύο κατάσκοποι είναι υπό την επιτήρηση των «μικρών λιονταριών του χαλιφάτου» και στη συνέχεια το παιδί κάνει ένα βήμα μπροστά και τους πυροβολεί.

Το συγκεκριμένο αγόρι έχει εμφανιστεί και σε άλλα βίντεο του Ισλαμικού κράτους. «Είτε είναι αληθινό, είτε σκηνοθετημένο, το Ισλαμικό κράτος χρησιμοποίησε ένα παιδί σε αυτό το βίντεο για να προκαλέσει σοκ και μόνο για αυτό», ανέφερε ο Τσάρλι Γουίντερ, ερευνητής του αντι-εξτρεμιστικού thinktank Quilliam. «Οι προπαγανδιστές της οργάνωσης το έχουν ξανακάνει, δείχνοντας παιδιά να εκπαιδεύονται σαν στρατιώτες, αλλά αυτό το βίντεο σηματοδοτεί την απομάκρυνση από τις παλιότερες νόρμες», προσθέτει.

Το 7,5 λεπτών βίντεο ξεκινά με τις ανακρίσεις των δύο ανδρών που φέρεται να ομολογούν ότι είναι πράκτορες, που δουλεύουν για τη μυστική υπηρεσία FSB. Ο πρώτος άνδρας αναφέρει ότι είναι ο Μαμαγιέφ Τζουμπαλάτ Γεσεντζάνοβιτς, 38 ετών από το Καζακστάν και λέει ότι τον απείλησε η FSB και τον ανάγκασε να πάει στην περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό κράτος με αποστολή να βρει πληροφορίες.

Ο δεύτερος αναφέρει ότι είναι ο Ασίμοφ Σεργκέι Νικολάγιαβιτς, 31 ετών, και παραδέχεται ότι δουλεύει ενάντια στους Μουσουλμάνους για την FSB επί οχτώ μήνες, με αποστολή να βρει και να σκοτώσει έναν ηγέτη της οργάνωσης και προσθέτει ότι τον πλήρωσαν οι ρωσικές αρχές.

Πριν από την εκτέλεση, στο βίντεο, το δεκάχρονο αγόρι τους λέει: «Εγώ θα είμαι αυτός που θα σας σφαγιάσει άπιστοι. Θα γίνω μουτζαχεντίν- στρατιώτης του Ισλάμ- αν το θέλει ο Αλλάχ».iefimerida








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου